- Metsästystarvikkeet ja -varusteet
- Ulkoilu- ja retkeilytarvikkeet
- Työkalut ja puukot
- Valaisimet ja elektroniikka
- Vaatetus
- Jalkineet
- Uutuudet
- Tarjoukset





- Tuotekoodi: EK-KUKSA-KARHU
- Paino: 0.23 kg
- Heti verkkokaupasta ja myymälästä (Aawee Tampere)Tuotteet lähetetään 2-4 arkipäivässä
- Toimituskulut alkaen 6,95 € (Suomi)Nouto Jämsän myymälästä0,00 €
Eräkaverin Kuksa, Visakoivu Karhu
Käsin tehty Keski-Suomessa Muuramessa arvokkaasta visakoivusta sekä vahvasta hirven sarvesta. Ekologisen kuksan kädentuntuma on niin erinomainen, että et malta päästää siitä irti. Kuksaa koristaa käsintehty kuva karhusta.
'Paljaaseen' kuksan tekoon menee käsityönä noin 2 tuntia per kuksa. Lisäksi kuviollisen kuksan kuvan piirtämiseen menee noin 2 tuntia lisää.
Kuksa on ekologinen vaihtoehto. Se on vamistettu puusta, uusiutuvasta materiaalista joka ei tarvitse pesuainetta eikä kuumaa vettä pesemiseen. Ei johda lämpöä, eli kahvi säilyy pitempään kuumana eikä polta suuta niin helposti.
Erinomainen lahja jota jokainen eräkaveri varmasti pitää suuressa arvossaan! Jokapäiväinen käyttöesine joka kestää hyvin pidettynä
Materiaali: Visakoivu sekä hirven sarvi
Tilavuus: n. 2dl +
Paino: n. 230g
Huomioi että jokainen käsityönä tehty kuksa on luonnollisesti yksilö. Jos tilaat verkkokaupasta, jokainen puun muoto tai viiru ei ole 100% sama, mutta mallin valmistus on hyvin tarkkaan lähelle. Saat siis joka kerta uniikin lahjan tai lahjaksi annettavan suomalaisena käsityönä tehdyn laatutuotteen.
Kuksan hoito-ohje:
1. Laita kuksa täyteen kahvikuumaa vettä, ei siis kiehuvaa. Anna olla kaksi minuuttia ja kaada pois.
Suolavedessä keittäminen tappaa puusta jännitteet, siksi kuksassa on suolan maku. Pahin suola kuksasta liukenee kuumaan veteen.
2. Anna kuksan kuivua pari tuntia, mieluummin vaikka seuraavaan päivään. Puunsyyt aukeaa, kun se kostuu ja kuivuu.
3. Keitä vahvat suodatinkahvit. Älä juo kuksasta, vaan ota suodattimen pohjalta märkiä lämpimiä kahvin "pööniä" ruokalusikallinen ja laita kuksaan. Hierrä peukalolla painaen "pööniä" kuksan seinämiin niin kauan, että ne ovat kuivat (3-5 min.) Näin saat kuksaan pian vettähylkivän rasvakalvon, ettei se kastu ja kuivuessaan halkea. Samoin kaikki ylimääräiset maut jäävät rasvakalvon alle.
Juo kuksasta, mutta älä pese, koska kesto ja hygieenisyys perustuu siihen, ettei kuksaa pestä. Kuksa imaisee sisäänsä juonnin jälkeen sinne jääneen kosteuden hetkessä ja kuivassa suolaisessa puu pinnassa pöpö ei kerkiä elää. Jos kuitenkin syöt / juot kuksasta jotain paksumpaa niin se on hyvä huuhdella lämpimällä vedellä. Jos tulee paksumpi kalvo, nävertele puukolla pois.
Käytä aluksi useasti niin rasvapinttymä muodostuu kuksan pintaan. Sitten se on valmis pitkille eräreissuille ja alkaa kestämään viinaakin ja maistuu sille mitä juot, eikä sille mitä siitä on viimeksi juotu.
(Nopeasti kuksan makua voi muuttaa noin korkillisella, sitä viinaa josta pidät: Laita korkillinen kuksaan ja huljuttele hetken aikaa. Viina imeytyy kuksaan, ja muutama kuppi kahvia maistuu vähän viinalle, mutta ei niin paljon suolalle ja puulle. Suurempi määrä viinaa tulee puun syistä läpi, ja kuksa kastuu jolloin se voi kuivuessaan haljeta. Tämä toimitus ei ole välttämätön).